20 Şubat 2016 Cumartesi

TRAMİSU
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı  tozseker
1 su bardagi süt
4/3 su bardagi siviyag
1 paket kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
2 su bardagi un.
Kremasi icin:
6 su bardagi süt
1 su bardagi şeker.
8 yemek kaşığı tepeleme un.
1 paket vanilya.
200 gr labne peyniri.
 1 paket kremsanti,
Üzeri için 2 yemek kaşığı kakao.
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.siviyag ve sütü ilave edip karıştırın.
En son kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve kaşıkla karıştırın sönmesin.
Kelepçeli kalıba dökün ve 170 derecede pişirin.
Kreması için vanilya,labne ve kremsanti hariç hepsini pişirin,ocağı kapatınca vanilyayi ekleyin.iyice soguyunca labne  ve kremsantiyi ekleyin iyice çırpın.
Kekimizi ortadan ikiye bölün.arasına krema sürün diğer parçayı üzerine kapatın.uzerine de krema sürün dilerseniz düz duylan  benim gibi şekil yapabilirsiniz..en son üzerine kakao serpin ve dolaba kaldırın 2 saat dinlensin,,güzel bir cay demleyip afiyetle yiyin..benim gibi..
Kolay gelsin..😊😊😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder