25 Ağustos 2016 Perşembe

ALMAN PASTASI

Alman pastası
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt.
2yemek kaşığı tereyağ
1çay bardağı şeker.
Bir çimdik tuz.
1paket instant maya.
Aldığı kadar un..
KREMASI
2,5 su bardağı süt.
2yemek kaşığı un
2yemek kaşığı nişasta.
1çay bardağı şeker.
1paket vanilya.
1paket kremsanti
1yumurta.
100 gr çikolata..
Kremsanti ve vanilya hariç malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin.  Vanilyayı ekleyin. Soğuduktan sonra yarım bardak süt ile kremsantiyi kremaya ilave edip iyice çırpın..
Diğer taraftan hamur malzemelerini hepsini bir kaba alıp ele yapışmayan bir hamur elde edin..üzerini kapatıp yarım saat bekletin..
Hamurdan 15 adet beze çıkacak şekilde yuvarlayıp tepsiye dizin.. Pembelesene kadar pisirin.pisen ve soğuyan pofudukları ortadan ikiye kesin..arasına hazırladığınız kremadan sıkma torbasına doldurup sıkın..isterseniz meyvede ekleyebilirsiniz üzerlerine..Ve en son kapakları eritilmiş çikolataya patırıp üzerlerine koyalım..yanina mis gibi bir tavşan kanı çay demleyip en yakın dostunuzu çağırıp keyf yapın..haydi bakalım kolay gelsin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder