7 Mayıs 2016 Cumartesi

ÇİKOLATALI PASTANE KURABİYESİ

MALZEMELER
250gr tereyağ
1su bardağı sıvıyağ
1su bardagi pudra şekeri
1su bardagi nişasta
1paket kabartmatozu
1paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için 40 gr çikolata
YAPILIŞI:
Tereyağ,pudra şekeri, sıvıyağını bir kaba alıp iyice yoğurun.ardından katı malzemeleride ilave edip ele yapılmayan orta sertlikte bir hamur elde edin..tepsiye yuvarlayıp dizin.önceden ısıtılmış fırında pembelesene kadar pisirin.pisen ve soğuyan kurabiyelerin üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı sıkma torbasına döküp ucunu çok minik kesip kurabiyelerin üzerlerine gelişi güzel sıkın..Ve sonrasında yanına bir kahve veya tavşan kanı bir fincan çay eşliğinde afiyetle yiyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder