2 Mayıs 2016 Pazartesi

OTLU EKMEK

Bir Trabzonlu olarak olmazsa olmazlarımızdan otlu ekmek yaptım...
Karadenizin meşhur yemeklerinin tariflerini sizlerle paylaşacağım en kısa zamanda..
Bugün otlu ekmekten başlayalım isterseniz..
İçinde tazecik sebzelerin olduğu mısırununun eşsiz lezzetiyle tamamlanan bir tat..
Malzemeler:
10 adet pazı (sadece yaprakları)
1demet taze soğan veya pırasa.
Pırasa koyarsanız doğrayınca üzerine kaynar su döküp 5 dakika bekletin yumuşasın..
Yarım demet taze nane
1su bardağı süt
1su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı mısırununun
Tuz.
YAPILIŞI:
İlk olarak temizlenmiş pazı yapraklarını çok incecik doğrayın..elinizle iyice ovun ve sudan geçirin..
İçine ince doğranmış soğan veya pırasa, nane,tuz, süt,sıvıyağ, hepsini katıp iyice yoğurun..yağlı kağıt serili tepsiye döküp pişirin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder