7 Haziran 2016 Salı

SAC KAVURMA

Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı
2adet kuru soğan
2adet sivri biber
2adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı kekik
1çay kaşığı isot
Yarım demet maydanoz
100 gr tereyağ
YAPILIŞI:
İlk olarak etleri bir taşım kaynatıp süzün ve suyu dökün.sakın çok kaynamasın sadece kanlı suyu ve köpüğü gitsin.üzerine su gezdirin...
Ayrı bir yerde soğanları küp doğrayın tereyağında kavurun,içine etleri atıp 15 dakika pişirin..baharatları katın biraz karıştırın ve ince doğradığınız biber ve kabukları soyulmuş domates ilave edin iyice pişirin..En son ocaktan almadan tuzunu ve maydanozunu katıp 2 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın...
Yanına mis gibi pirinç pilavı ile afiyetle mideye indirin..😀😀😀
NOT:et yemeklerinde tuzu en son katın..aksi takdirde etleriniz geç pişer ve sertleşir....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder