14 Haziran 2016 Salı

DONDURMALI İRMİK HELVASI

MALZEMELER
2su bardağı irmik
2su bardağı su
2su bardağı süt
2su bardağı şeker
250 gr tereyağ
Sade dondurma
YAPILIŞI
İlk olarak bir kaba şeker,süt ve suyu koyup karıştırın şekerin erimesini sağlayın.
Tencereye Tereyağını koyup eritin,irmiği ilave edin iyice kavurun..rengi değişince sütlü şerbetini ilave edip karıştıra karıştıra çekmesini bekleyin hepsini çekecektir endişe etmeyin fazla geldi diye..
İyice çekince altını kapatın,kapağını örtüp dinlenmeye bırakın.. Ilınınca kaseye streç serin helvadan bir miktar koyup kasenin heryerine ince bir şekilde yayın..ortasına dondurma koyup üzerine tekrar helva ile kapatın..tabağa ters çevirin ve afiyetle yiyin
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder