12 Haziran 2016 Pazar

FINDIKLI RULO TATLI

MALZEMELER
250 gr tereyağ
1türk kahve fincanı sıvıyağ
1yumurta
3yemek kaşığı irmik
1paket kabartmatozu
1paket vanilya
1limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un.
ŞERBETİ
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu.
YAPILIŞI
Tereyağ,sıvıyağ,yumurta bunları hamur kabında karıştırın..
Sonra kuru malzemeleri ilave edip ele yapismayan bir hamur yapın..
Hamuru 3'e bölün.
Merdaneyle yarım santim kalınlığında açın,içine fındık veya ceviz serpin her tarafına..yavaşça rulo yapın..bir parmak kalınlığında dilimleyin..kestiğiniz yer üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin... Fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin..
Ama hamuru yoğurmadan önce şerbeti hazırlayın soğusun..fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün..iyice çekince afiyetle yiyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder