21 Haziran 2016 Salı

DONDURMALI KADAYIF TATLISI

MALZEMELER 
500 gr yaş kadayıf,
300 gr tereyağ
1çay bardağı sıvıyağ
Fıtık,ceviz veya fıstık
Şerbeti için
1kilo şeker
1kilo su
Limon suyu.
İlk olarak kadayıfı erimiş tereyağ ve sıvıyağ la iyice yağlayın tel tel açın.
Yarısını tavaya bastırarak yayın..ortasına istediğinizden fındık, ceviz veya fıstık bolca koyun.üzerine tekrar kalan kadayıfı yayın bastırarak..En son üzerine yağlı kağıt örtüp bir ağırlık koyun 3 veya 4 saat bekletin. Ocağa alın hafif ateşte ağır ağır kızartın arkalı önlü.. Pişen ve soğuyan şerbeti sıcak kadayıfın üzerine dökün...
Not:şerbeti iyi pişirin kıvamlı olsun yoksa tatlınız güzel olmaz..
İyice şerbetini çeken tatlıyı üzerine dondurma koyarak servis yapın...
Afiyet olsun.. 😄😄

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder