9 Haziran 2016 Perşembe

BOŞNAK TATLISI

MALZEMELER
250 gr tereyağ(eritilmiş)
1çay bardağı sıvıyağ
3yumurta sarısı (biri üzerine,2si hamura)
1paket kabartmatozu
1paket vanilya
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un.
İçine 1 çay bardağı fıstık veya fındık içi.
1tatlı kaşığı tarçın
1yemek kaşığı hindistan cevizi
ŞERBETİ
3su bardağı su
3su bardağı şeker
Yarım limon suyu.
YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin ılınsın.
Hamur kabına tereyağı,sıvı yağını,yumurta  sarılarınıda ekleyip karıştırın.un ve kabartmatozu, vanilya ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun..
İçine koymak için fındık veya fıstık,tarçın, Hindistan cevizini karıştırın..
Hamurdan küçük bezeler alıp elinizin içinde açıp fıstıklı karışımdan koyup kapatın, mekik şekli verip tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler yapıp fırına verin.
Pişince sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün..iyice çekince dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın..
Ağızda dağılan ve kıyır kıyır bir tatlı..
Şimdiden hayırlı iftarlar size..
İftar sofralarınızı böyle bir tatlıyla süsleyin..😉😉😉😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder