14 Şubat 2015 Cumartesi

KAR YAĞDI PASTA



KAR YAĞDI PASTA


KAR YAĞDI PASTA
Pandispanya:
4 yumurta
4 fincan seker
4 fincan un
3 yk su
1 paket kabartma
1paket vanilya
Kreması:
5 subardagi süt
5 yk un
6yk seker
1 yk nisasta
1 yumurta
1paket vanilya
1 paket kremsanti(çırpmak için yarım bardak süt)

Ilk olarak kremayi pisirin ve sogusun.
Yarim bardak sütle kremsantiyi çırpın soğuyan krema ya ilave  edin. Iyice çırpın, dolaba koyun,
Yumurta ve şekeri iyice katılasana  kadar çırpın. Suyu ilave edin birazdaha  çırpın, un,vanilya  ve kabartmatozu eleyip hamura ilave edin köpüğünu sondurmeden alttan alttan karistirin, kelepçeli kaliba dokun. 170 derecede fansiz  pisirin.pisen Pandispanya nizi soguyunca 3 veya 2 ye bölün. Yaptığınız kremayi aralarına surun isteğe bağlı meyve de koyabilirsiniz, vişne veya frambuaz çok yakışıyor, işlemi tamamlayıp en üstünü de sivayin ve yıldız duyla şekiller verin,
Cok lezzetli bir pasta oldu gerçekten şiddetle tavsiye ederim yapmanızı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder