SARIYER BÖREĞİ
Baklavalik yufka.
Kiyma.
Sogan.
250 gr tereyag.
1cay bardagi siviyag.
1cay bardagi maden suyu.
Baharat,tuz.
1yumurta.
Yapacaginiz borek kadar kiymayi bol soganla kavurun.icine dolmalik fistik,kus uzumu,istediginiz baharatlan tatlandirin ve sogumaya birakin.
Tereyagini eritin icine siviyag ve madensuyunu ekleyin.yufkayi tezgaha Serin,fircayla her tarafini yaglayin,ikinci yufkayida uzetine Serin ve ayni islemi tekrarlayin 5yufka olacak ust uste aralari yaglanacak.uzun kenarina harç koyun ve sarın. Tepsiye yerleştirin üzerine yumurta sürün ve fırına verin.pisince dilimleyin ve servis yapın. .
8 Şubat 2015 Pazar
SARIYER BÖREĞİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder