8 Şubat 2015 Pazar

SARIYER BÖREĞİ

SARIYER BÖREĞİ
Baklavalik yufka.
Kiyma.
Sogan.
250 gr tereyag.
1cay bardagi siviyag.
1cay bardagi maden suyu.
Baharat,tuz.
1yumurta.
Yapacaginiz borek kadar kiymayi bol soganla kavurun.icine dolmalik fistik,kus uzumu,istediginiz baharatlan tatlandirin ve sogumaya birakin.
Tereyagini eritin icine siviyag ve madensuyunu ekleyin.yufkayi tezgaha Serin,fircayla her tarafini yaglayin,ikinci yufkayida uzetine Serin ve ayni islemi tekrarlayin 5yufka olacak ust uste aralari yaglanacak.uzun kenarina harç koyun ve sarın. Tepsiye yerleştirin   üzerine yumurta sürün ve fırına  verin.pisince dilimleyin  ve servis yapın. .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder