8 Şubat 2015 Pazar

SAKALLI POĞAÇA


SAKALLI POĞAÇA
1subardagi ilik sut
1subardagi ilik su
yarim bardak siviyag
1paket yasmaya
1tatli kasigi tuz
2yemek kasigi seker
aldigi kadar un
dışı icinkrem peynir ve maydanoz.
Hamur kabina su,sut,seker,tuz ve mayayi koyup mayanin biraz kabarmasini bekleyin,siviyag ekleyip biraz karistirin ve un katip yumusak bir hamur yogurun.hamur Cok Kati olursa pogacalariniz sert olur,hafiften elinize yapisacak kivamda olsun.yarim saat mayalandirin ellerinize siviyag surup ceviz buyuklugunde toplar alip hamurdan tepsiye yerlestirin,uzerine yumurta sarisi surup ve ilik firina Verin kizarinca cikarin,soguyunca bicakla ortadan bolun ve krem peynir surun kapatin kestiginiz yerede surup dogranmis maydanoza batirin.servise hazirdir,bu olculere uyarsaniz pamuk gibi bir pogaca elde edersiniz.Ben birazinida sandivic gibi Yaptim icine domates,salatalik,koydum.zevkinize kalmis.Haydi size kolay gelsin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder