8 Nisan 2016 Cuma

TARTOLET

Tartolet.
125 gr tereyag.
1caybardagi pudra sekeri.
1paket vanilya.
1cay kasigi kabartma tozu.
1yumurta.
Aldigi kadar un.(kurabiye hamuru olacak)
KREMASI
2bardak süt.
2yemek kaşığı un.
3yemek kaşığı şeker.
Yarım paket vanilya.
Yarım paket kremsanti(çırpmak için 1çay bardağı süt.
İlk olarak kremayı hazırlayın soğusun.kremşanti dışındakileri pişirin.soğuyunca şanti ve sütü ekleyip hepsini iyice çırpın..
Dışı için malzemeyi hamur haline getirin.silikon tartolet kaliplarının içine ceviz buyuklugunde parca alin elinize ve kalibin icene yayin.catalla delikler acin.firina Verin pembelesene kadar pisirin.pisen tartoletlerinizi ilininca kaliptan cikarin.yaptığınız kremadan  tartoletlerin icine doldurun.istediginiz gibi susleyin ve servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder