7 Kasım 2016 Pazartesi

RULO PASTA

RULO PASTA
Pandispanya için :
4 yumurta
1çay bardağı şeker
1çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartmatozu
KREMASI İÇİN
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti ( çırpmak için yarım bardak süt).
İlk olarak kremayı hazırlayın.. Kremsanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin.. Soğuyunca kremsantiyi ve yarım bardak süt ile iyice çırpın.. Bir kenara alın..
 pandispanyamızı yapmaya başlayalım.. Yumurta ve şeker katılaşana kadar iyice çırpın..
Sonra diğer malzemeyi katıp yavaş yavaş karıştırın söndürmeden...yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın..160 derecede 10 dakika pişirin..fazla kurutmayın yoksa saramazsınız..
Fırından çıkan sıcak keki ayrı bir yağlı kağıt üzerine ters çevirin.. Diğer kağıdı çıkarın..geniş kenarından rulo yapın..5 dakika dinlensin ve açın arasına kremayı sürüp tekrar sarın..isterseniz arasına muz da koyabilirsiniz..
En son istediğiniz gibi süsleyin..dolapta 3 saat dinlensin...
Sonrasında afiyetle yiyin 😁..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder