5 Kasım 2016 Cumartesi

TRAMİSU

Harika bir tramisu tarifi geliyor..
Kreması köpük gibi  yumuşacık keki..
Kek için.
4 yumurta.
1su bardağı şeker
1su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya.
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
ISLATMAK İÇİN
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nescafe
3 yemek kaşığı şeker
KREMASI İÇİN
1 paket krema
1 paket krem şanti
200 gr labne
3 yemek kaşığı pudraşekeri
Üzerine kakao.
İlk olarak keki yapmaya başlayın..
Yumurta ve şeker katılaşana kadar çırpın. Sonra diğer malzemeyi katıp kelepçeli kalıba dökün ve 160 derecede pişirin.
Pişen ve soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölün.. Servis tabağına alın. Islatmak için süt,nescafe ve şekeri karıştırıp eritin ve keki ıslatın..
Arasına sürmek için kremayla şekeri iyice çırpın..Ayrı bir yerde kremşantiyi yarım bardak süt ile çırpın.labne peynirinide katın..hepsini birleştirip katı bir krema elde edin..
Kekin üzerine yarısını yayın
Diğer keki üzerine yerleştirin ve onuda ıslatın..Kalan kremayı üzerine sürün..
En son olarak kakao serpip dolaba kaldırıp iyice soğuyunca dilimleyip servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder