28 Şubat 2017 Salı

İÇ PİLAV

İlk defa yaptığım bir pilav ama muhteşem oldu🙈
Tarif geliyor.
2 su bardağı pirinç
2 adet tavuk ( baget veya but farketmez)
2 yemek kaşığı dolu dolu kuş üzümü.
1 tatlı kaşığı yeni bahar
Yarım çay kaşığı tarçın..
2 su bardağı tavuk suyu
Tuz..
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pirinci 2 saat sıcak suda bekletin..
Tavukları haşlayın ve didikleyin.. 2 saatin sonunda pirinci süzün..
Tencereye tereyağ ve sıvıyağ koyup hafif kızdırın..
Pirinci ekleyin ve tuz katıp biraz kavurun..üzerine tarçın ve yenibaharı ekleyip  kaynar tavuk suyunu dökün..tavukları da ekleyip pişirin..iyice demlenince servis yapın..
Ben az önce paylaştığım yemeğimle birlikte mideye indirdim 😋😋😋
Sizlere kolay gelsin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder