16 Şubat 2017 Perşembe

URFA YEMEĞİ

URFA YEMEĞİ
Bugün yine bir urfa yemeğiyle karşınızdayım sevgili ♥ takipçilerim..
Canım arkadaşım hatta dostum diyebileceğim hacerimin enfes lezzetli bir tarifi..
Sağolsun urfa yemeklerini çok sevdiğim için benimle paylaşıyor yaptığı yemeklerini kendisini çok çok öpüyorum 😘😘
Evet gelelim tarifimize.
400 gr orta yağlı kıyma.
250 gr arpacık soğan
3 adet yeşil biber
1 baş sarmısak
1 adet orta boy patates
3 adet domates.
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz,salça,sıvıyağ..
İlk olarak kıymayı bir kaba alalım üzerine tuz,karabiber ve isot ekleyip yoğuralım..
Yuvarlak tepsinin ortasına kıymayı yerleştirip hafif bastırın..kenarları 2 parmak boş kalsın..
Ayrı bir yerde soğan,patates, biber ve sarmısakları tuzla karıştırıp boş olan yere yayın..domatesleri büyük olarak doğrayın biraz tuzlayıp üzerine yayın.. En son bir kapta salça ve 1 su bardağı suyu karıştırıp tepsinin heryerine yayın..Yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirin ve doğru fırına..İlk önce 200 derecede üstü açık olarak 10 dakika pişirin kaynayınca üzerine folyo kapatıp 150 dereceye indirin fırının derecesini 1 saat bu şekilde pişsin..üzerindeki folyoyu alın  1 saatin sonunda.. ve üzeri açık biraz daha pişirin iyice suyunu çeksin ve biraz daha kızarsın...
Yanına ayran veya vişne kompostosuyla,birde bulgur pilavı eşliğinde konuklarınıza sunabilirsiniz...tarif için teşekkürler canım dostum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder