28 Şubat 2017 Salı

İKİ RENKLİ PRENSES TATLISI

İKİ RENKLİ PRENSES TATLISI
KAKAOLU KREMA 
4 su bardağı süt 
4 yemek kaşığı un 
5 yemek kaşığı şeker 
2 tepeleme yemek kaşığı kakao 
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya 
Vanilya ve tereyağ hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişirin 
En son Tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın 5 dakika sonra silikon kalıba dökün..hafif ıslatın.. İstediğiniz bir şekilde olabilir..
Çok soğursa krema dökemezsiniz dikkat edin..
Ayrı bir tencerede beyaz kremayı hazırlayın.. BEYAZ KREMA 
4 su bardağı süt 
5 yemek kaşığı un 
5 yemek kaşığı şeker 
1 yemek kaşığı tereyağ 
1 paket vanilya 
Bu malzemeyide kakaolu krema gibi pişirin ve kakaolu kremanın üzerine dikkatli bir şekilde yavaş yavaş dökün..
İyice soğuyunca dolaba kaldırıp 4 saat bekletin yoksa kalıptan rahat çıkmaz..
Daha sonra servis tabağına ters çevirin ve istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder