23 Ocak 2017 Pazartesi

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

Uzun zamandır yapmak istediğim fakat bir türlü sıra gelmediği tatlardan biri olan portakal kabuğu reçelim..iyiki de yapmışım dedim..çok gzl oldu..Önce tadına baktım sonra sizinle paylaştım..tarifini verebilmek için ölçüyle yaptım sizler için😊😊
Şimdi tarife geçeyim..
PORTAKAL KABUĞU REÇELİ
3 su bardağı minik doğranmış portakal kabuğu
5 su bardağı şeker
1 su bardağı portakal suyu
1,5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI
İlk olarak potakal kabuklarının içlerindeki beyaz kısmı kazıyıp alın..minik minik doğrayın.
Tencereye koyup üzerine kaynar su koyup 15 dakika kaynatın..acılığı gitsin ve süzün..
Ayrı bir tencereye şeker,su ve portakal suyunu koyup kaynatın..15 dakika kaynasın..
Sonra haşladığınız portakal kabuklarını atın şerbetin içine..20 dakika daha pişirin..limon tuzunu katın ve 3 dakika daha kaynasın..ocağı kapatın..soğuyunca afiyetle yiyin.. Kahvaltı masalarınızı renklendirin..😄😄😄

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder