15 Ocak 2017 Pazar

EV YAPIMI KIYMALI PİDE

EV YAPIMI KIYMALI PİDE
Hamuru için:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
KIYMALI HARCI İÇİN
300 gr orta yağlı kıyma
2 adet soğan
4 adet yeşil biber
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
Tuz,karabiber, isot
İlk olarak hamuru yoğurmaya başlayalım.. Tüm malzemeyi hamur kabına alıp, aldığı kadar un ile orta sert bir hamur yoğurun.. Hamuru mayalanmaya bırakın..
Kıymalı harcı için kıymayı bir kaba alalım.. Üzerine robottan çekilmiş, domates, biber, soğan ilave edelim..maydanozu elde doğrayın..tuz,karabiber, isot ekleyip karıştırın..
Mayalanan hamuru alıp istediğiniz büyüklükte bezeler yapın..ulaşmış tezgahta uzunlamasına açın..çok ince olmasın yani kağıt gibi olmasın..3 mm kalınlığında olsun.. Ortasına kıyma koyup iyice heryerine yayın hafif bastırarak..önce uçlarını birleştirin, daha sonra yanlarından 1 santim ortaya doğru hafif bastırın..yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.. İyice kızdırılmış fırında 220 derecede 8 veya 10 dakika pişirin..fazla pişirmeyin kurur çok sert olur...pişen pideleri afiyetle mideye indirin 😉😉😉
Tariflerimin hepsini önce deniyorum kendim beğenirsem sizinle paylaşıyorum...🤗🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder