12 Ocak 2017 Perşembe

EV YAPIMI FINDIK LAHMACUN

Enfes lahmacun yapmaya hazırmısınız?? EV YAPIMI FINDIK LAHMACUN
Hamuru için:
1.5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tozmaya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un.
İÇ HARCI
400 gr yarım yağlı kıyma
2 adet soğan
4 adet  biber
2 adet domates( ben yazdan kalma sos kullandım)
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1, 5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı isot
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıvıyağ
İlk olarak hamuru yoğurmaya başlayalım..
Hamur kabına ılık su, tuz, şeker koyup karıştırın.. Uzu azar azar ilave edin.. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.. Üzerini kapatıp Mayalandirın...
İç harcı için kıymayı bir kaba alalım..üzerine domates, biber, soğan ve sarmısağı Rondodan geçirin ve kıymaya katın. Üzerine maydanoz doğrayın..tuz, salyalar biber,isot,tuz,sıvıyağ katıp iyice karıştırın..
Mayalanan hamuru 22 eşit bezeye ayırın..her birini kağıt gibi incecik açın tabak büyüklüğünde oluyor zaten...fırın tepsisine yerleştirin.. Üzerlerine 1 er yemek kaşığı harçtan koyup iyice yayın..200 derecede kızdırılmış fırında 5 veya 6 dakika pişirin..sakın fazla bırakmayın kurur..pişen lahmacunları kapalı bir yere alın ve üzerini kapatın..yanında ayran ve yeşillikler ile servis yapın.. Mutlak deneyin asla pişman olmazsınız😁😁

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder