13 Ocak 2017 Cuma

KARNIBAHAR GRATEN

KARNIBAHAR GRATEN
500 gr karnıbahar
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı kaşar rendesi
1 yumurta
Tuz..
YAPILIŞI
İlk olarak karnıbaharları temizleyip,çiçekleri ayırın..
Tuzlu suda haşlayın ve süzün..
Borcama alıp üzerine sıvı yağ gezdirip fırına verin..on dakika fırınlansın..üzerine, yoğurt,yumurta ve karabiber karışımı dökün..Tekrar fırına verin..10 dakika daha fırınlansın.. En son kaşar rendesi serpin üzerine kızarana kadar fırınlansın..
Bu yemeği et yemeklerinin yanında eşlik edebilirsiniz..
Hem çok lezzetli ve hemde çok hafif bir yemekdir kendileri 😁😁

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder