12 Ocak 2017 Perşembe

PATLICAN YUVASINDA KUZU KAVURMA

PATLICAN YUVASINDA KUZU KAVURMA
5 adet kemer patlıcan
500 gr kuzu kuşbaşı
4 adet yeşil biber
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz karabiber, isot
İlk olarak Patlıcanları alaca soyun..4 tanesini uzunlamasına Dilimleyin..bir tanesini yuvarlak Dilimleyin..hepsini kızartıp bir tabağa alın..
Ayrı bir yerde tencereye soğanı doğrayıp sıvı yağ ile kavurun kuzu etini ekleyin..Biraz daha kavurun..üzerine biber ve baharatları ekleyip iyice pişirin...(Ben düdüklü tencerede yaptım hepsini çiğden koyup pişirdim..)
Yuvarlak kesip kızarttığınız Patlıcanları borcama dizin..etrafına uzun dilimlediğiniz Patlıcanları sarın...ortalarına kavurduğunuz etten 1 er yemek kaşığı koyun..En son yarım su bardağına 1 tatlı kaşığı salça koyup eritin ve Patlıcanların üzerine gezdirin ve doğru fırına verin..15 dakika fırınlanması yeterli olur...yanına mis gibi pirinç pilavı yaptıysanız oohhh afiyetle yiyin efendim😉😉😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder