19 Mart 2014 Çarşamba



ÇİKOLATALI PASTA
MALZEMELER;
KEK İÇİN
4 tane yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sıvıyağ
 1 kahve fincanı süt
1 paket kabartma tozu
KREMASI:
200 ml sıvı krema
200 gram bitter çikolata
1 paket krem şanti
1 su bardağından bir parmak eksik süt
YAPILIŞI:
yumurtanın sarısını ve akını ayırın şekeri ikiye bölün akına ve sarısına katın,ikisinide ayrı ayrı çırpın sarısına süt ve sıvıyağı katın biraz daha çırpın ve ununu ve kabartmatozunu eleyerek ekleyin.iyice çırptığınız yumurta akını sarısına katın ve söndürmeden birbirine karıştırın kelepçeli kalıba dökün 160 derecede pişirin.kremayı ocağa koyun ısınınca çikolataları içine atın ve eritin,soğuyunca sütlen kremşantiyi çırpın ve çikolataya karıştırın dolaba kaldırın 2 saat beklesin.pişen soğuyan kekinizi ortadan ikiye bölün ve hazırladığımız kıremayı arasına ve üzerine yayın.süslemek için ben çikolatalı cremole kullandım zevkinize kalmış sizde ister benim yaptığım gibi yapın ister meyveyle süsleyin.pastayı birgun öncesinde yapmanızı tavsiye ederim daha lezzetli olur.kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder