28 Mart 2014 Cuma



ÇİLEKLİ TURTA
KEK MALZEMESİ
2 adet yumurta
1 cay bardağı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay bardağı un
KREMASI
2,5 su bardağı süt
1 paket çilekli cremole
süslemek için çilek
YAPILIŞI
ilk önce keki yapmaya başlıyoruz,yumurta ve şekeri iyice çırpın,sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve yağlanmış turta kalıbına dökün fırına verin 160 derecede 20 dakikada pişiyor zaten kürdan testi yapın pişmediyse biraz daha pişirin ve fırından çıkarın.cremoleyi 2,5 bardak sütle hazırlayın ve soğumuş olan turtanızın üzerine yayın çilekle süsleyin dolaba kaldırın  soğuyunca servis  yapın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder