28 Mart 2014 Cuma




ÇITIR BÖREK
MALZEMELER
6 adet yufka
150 gr tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı su
patates,peynir veya kıyma
YAPILIŞI
tereyağını eritin altını kapatın içine sıvıyag ve suyu ilave edin,yufkayı masaya serin içine hazırladığınız karışımdan her tarafına sürün ikinci yufkayı üzerine yayın ve 8 üçgen parçaya bölün,geniş kenarından sıkıca rulo yapın yarısına gelince rulonun iki ucunu ortada birleştirin ve geride kalan uç kısmını birleştirdiğiniz uçların üzerinden oluşturduğunuz çemberin içine yayın yani çanak şekli vermiş olacağız içine istediğiniz bir harç hazırlayın ve yerleştirin kenarlarına yumurta sarısı sürüp kızarana kadar pişirin.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder