18 Mart 2014 Salı




GALETA UNLU POĞAÇA:
DIŞ MALZEMESİ
250 gram tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un,1,5 su bardağı galeta unu
İÇ MALZEMESİ:
3 adet orta boy patates
4 yemek kaşığı kaşar rendesi
çok az karabiber.tuz
YAPILIŞI
ilk olarak iç malzemeyi hazırlayalım.patatesleri soyup irice doğrayarak az bir suyla haşlayalım haşlanan patatesleri iyice ezin tuzunu ve kaşar peynirini katın karıştırın karabiberide ekleyin ve soğumaya bırakın.dış hamuru için  hamur kabına galeta unu hariç   malzemeleri koyun yumuşak bir hamur yoğuralım.hamurdan limon büyüklüğünde parça koparıp elimizle açalım içine hazırladığımız içten 1 tatlı kaşığı koyup kapatalım ve yuvarlayalım galeta ununa bulayalım.yağlı kağıt serilmiş yepsiye yerleştirelim hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayalım ve dondurucuya koyalım.en az birgun dondurucuda kalsın.pişirmek istediğiniz zaman çözülmesini beklemeden direk fırına verın ve170 derecede kızarana kadar  pişirin.kolay gelsin.bu poğaçayı yapıp dondurucuda uzun zmn saklıyabilirsiniz ani gelen misafire hazır ikram.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder