17 Mart 2014 Pazartesi




TEPSİ BÖREĞİ
malzemeler.
1su bardağı süt
2su bardağı ılık  su
yarım su bardağı sıvıyağ
1paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un ,içine istediğimiz harç
ilk önce ılık suyumuzu hamur kabımıza koyuyoruz mayayı ve şekeri ilave edip kabarmasını bekliyoruz,daha sonra diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.hamuru yarım saat mayalandırıyoruz.mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölüyoruz ve açıyoruz çok ince olmasın ve açtığımız hamurun her tarafını sıvı yagıyla yaglıyoruz,icine istediğiniz bir harç yapıp yufkanın yarısına yayıyoruz harcımızı ve rulo yapıyoruz ruloyu kendi etrafında döndürüyoruz ve tepsinin ortasına yerleştiriyoruz.diğer hamurlarıda aynı şekilde açıyoruz ve aynı işlemi yapıyoruz bu sefer tepsiye ilk koyduğumuz hamurun etrafında döndürüyoruz  diğer yaptıgımız hamurları ve bu şekilde yapıp tepsimizi dolduruyoruz uzerine 1 yumurtayı çırpıp icine 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup böreğimizin üzerine sürüyoruz ve pişmek üzere fırına veriyoruz.hemen çayınızı demleyin bu nefis börek çaysız yenmez.yapacak olanlara kolay gelsin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder