18 Mart 2014 Salı


TELLİ ÇÖREK
malzemeler:
3 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
sıvıyağ hariç bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun ele yapışmayacak şekilde olacak.hamuru yarım saat mayalandırın ve 5 parçaya bölün ilk parçayı  ince bir şekilde açin ve sıvı yağla yağlayın her tarafını,ilk önce iki kenarı ortaya getirin sonra diğer kenarları ortaya getirin yani zarf şeklinde olacak.bunu kenara alıyoruz ikinci hamuruda aynı şekildeaçıyoruz yağlıyoruz ve ilk yaptıgımız katladığımız yufkayı ikinci açtığımız yufkanın ortasına yerleştiriyoruz ve aynı ilk yaptıgımız gibi katlıyoruz diğer hamurlarada aynı işlemi uyguluyoruz 5 yufkayıda acıp iç içe koyuyoruz ve tepsi büyüklüğünde açıyoruz yağlanmış tepsiye yeleştiriyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp pişiriyoruz.servise hazırdır.afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder