25 Şubat 2016 Perşembe

COCOSTAR PASTA

KEK MALZEMESİ
3 yumurta.
1 su bardağı şeker
1 çay bardagi süt
1 çay bardağı yoğurt
4/3 su bardağı sıvıyağ
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket  vanilya
2.5 su bardağı un.
KREMASI:
2,5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı  irmik
2 su bardagi hindistancevizi
1 su bardagi şeker
1 paket  vanilya
100 gr tereyağ.
Islatmak için 1 çay bardağı sut
UZERI ICIN
200 gr çikolata
2 yemek kasigi nutella
1 yemek kaşığı fındık KREMASI.
İlk olarak kekimizi yapıyoruz.
Yumurta ve sekeri iyice çırpın.katı malzemeler hariç diğerlerini ekleyip karıştırın.en son katı malzemeleri eleyerek ekleyin birbirine yedirin.kelepçeli kalıba dökün 170 derecede pişirin,ılınan kekimizi 1 çay bardağı süt  ile islatin
.KREMASI içinde yag ve hindistan cevizi hariç diğerlerini tencereye alıp pişirin. Ocaktan alınca yağı ve hindistancevizini ekleyip iyice karıştırın.sıcak sıcak  kekin üzerine yayın.iyice soguyunca benmari usulu erittiginiz çikolatayı ve nutella,fındık kremasini üzerine döküp 3 saat bekletin dolapta..sonra afiyetle yiyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder