26 Şubat 2016 Cuma

ELMALI TURTA





Malzemeler:
250 gr tereyağ
1 su bardağı  pudra şekeri
1 çay  bardagi sıvıyağ
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya
1 yumurta
Aldığı kadar un.
ELMA HARCI:
4 tane orta boy elma
1 çay bardağı tozseker
1 tatlı kaşığı tarçın.
Biraz fındık içi.
Ilk olarak elmalari soyup rendeleyin.ocağa alıp şeker ilave edip suyunu bırakıp
cekene  kadar pişirin.tarçın ve fındık ilave edip ocağı kapatın.soğumaya bırakın..
Hamur için ilk önce tereyağ ve pudra şekerini iyice birbirine yedirin,sonra diğer malzemeleri ekleyip aldığı kadar un ile yogurun..ele yapışmayan yumusak bir hamur elde edin. Hamurdan portakal buyuklugunde bi parca ayirin,gerisini yaglanmis dikdortgen borcama yayin.uzerine elmayi yayin.ayirdiginiz hamuru dondurucuya koyun biraz sertlessin,sertleşen hamuru ELMALI turtanın  üzerine rendeleyin,170 derecede pişirin,,pişen turtaniza servis yaparken üzerine pudra sekeri serperek servis edin..afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder