28 Şubat 2016 Pazar

GALETA UNLU POGACA

MALZEMELER :
250 gr tereyağ, (yumusak)
1 su bardagi yoğurt,
1 su bardagi siviyag
1 paket kabartmatozu,
1 tatlı kaşığı tuz.
Aldığı kadar un.
ICI ICIN
4 adet patates,
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı karabiber.
UZETI ICIN
1 su bardagi GALETA unu
YAPILIŞI:
un hariç tüm malzemeyi karıştırın ve unu yavaş yavaş ekleyip yogurun.
Ele yapismayan yumuşak bir hamur olacak.
Patateslerin kabuklarını soyarak az suyla haslayin ve ezin.
Içine karabiber ve kaşar koyup karıştırın..
Soğumaya bırakın.
Yogurdugunuz hamurdan ceviz buyuklugunde bezeler alıp içine birer kaşık patates koyup yuvarlayin ve galetaununa bulayip  streç serili  tepsiye dizin..
Hepsini aynı şekilde yapın ve dondurucuya koyun.iyice donacak.pisireceginiz zaman çözülmesini beklemeden direkt olarak fırına verin,..
Kiyir  Kiyir  bir pogaca oluyor..
Eminim ki vazgeçilmez bir lezzet olacak sizin için..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder