4 Mart 2016 Cuma

MİDYE ÇÖREĞİ

Malzemeler.
1su bardağı yoğurt
1su bardağı sıvıyağ
1su bardağı ılık su.
1paket yasmaya
1tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un..
Arasına sürmek için:
150 gr tereyağ eritilmiş.
1çay bardağı sıvıyağ.
İç harcı isteğinize bağlı.
Peynir,patates veya kıyma.
YAPILIŞI:
İlk olarak hamuru yoğuracağnız kaba ılık suyu koyun.üzerine maya,tuz ve şekeri ilave edip kararmasını bekleyin..
Daha sonra yoğurt ve sıvıyağ ekleyip aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yoğurun..hamuru 6eşit parçaya bölün.bezelerden birini açıp tereyağ ve sıvıyağ karışımı sürün.ikinci yufkayida açıp yağladığınız yufkayı üzerine yayın..rulo yapıp bir kenara koyun..diğer yufkalarıda aynı şekilde yapın..elinizde 3rulo olacak..
İlk yaptığınız ruloyu alın ve 2parmak genişliğinde kesin..kestiğiniz yeri üste getirip bastırın içine istediğiniz bir harç koyup kapatın...tepsiye yerleştirin..üzerine yumurta sarısı sürüp tepside yarım saat bekletin...ve fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin...
Çıtır çıtır bir poğaça oluyor..
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim..
Şimdiden kolay gelsin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder