4 Mart 2016 Cuma

PASTANE ŞEKERPARESİ

MALZEMELER:
250 gr tereyağ.
1 çay bardağı sıvıyağ.
1çay bardağı irmik.
3 yemek kaşığı pudraşekeri
2adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
1paket kabartmatozu
1paket vanilya.
Aldığı kadar un.
ŞERBET İÇİN:
5su bardağı şeker.
5 su bardağı su.
Yarım limon suyu.
YAPILIŞI:
İlk olarak şerbeti pişirip soğumaya bırakalım..
Hamur yoğuracağnız kaba yumuşak tereyağını,pudraşekeri,yumurta ve sıvıyağ ekleyip biraz karıştıralım
En son katı malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım..hamurdan küçük bezeler alıp elinizde hafif oval şekiller verip tepsiye dizin..üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler yapıp fırına verin..üzerleri kızarana kadar pişirin ve pişen tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün..iyice şerbeti çekince servis yaparken fıstık veya hindistancevizi serpin..ve afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder