5 Mart 2016 Cumartesi

ERZİNCAN LOKUMU


2 yumurta.
1,5su bardağı toz şeker.
1 su bardağı sıvı yağ.
150 gr tereyağ ( yumuşak.).
2 yemek kaşığı yoğurt.
 3 su bardağı un( klasik du bardagi)
1 paket  kabartmatozu.
Yarım çay kaşığı karbonat.
1 paket vanilya  Üzeri için pudra şekeri.
Yumurta ve şekeri iyice kar gibi olana kadar çırpın.
Yağlar ve yoğurdu ekleyip bir daha karıştırın.
En son kabartmatozu.vanilya.karbonat ve unu ekleyip iyice karıştırın .  Dikdörtgen borcamı yaglayip karışımı döküp kaşıkla düzeltin.katı olduğu için hamur kaşıkla duzelmeniz gerekecek.
160 derecede üzeri Kızarana kadar pişirin.
İlininca  üzerine pudra şekeri serpin ve çay eşliğinde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder