5 Mart 2016 Cumartesi

PAŞA LOKUMU

Benim cok sevdiğim ve misafirleriminde severek yediği bir tatliyi paylaşmak istiyorum.
MALZEME
1litre sut.
1subardagi +1yemek kasigi un.
1subardagi seker.
1paket vanilya.
1paket kremsanti(cirpmak icin 1bardak sut).
Bol hindistancevizi.
Sut,seker,unu cirparak pisirin.ocaktan alinca vanilyayi ekleyin.
Firin tepsisinin altini yumusak tereyagiyla yaglayin tepsinin alti gorunmeyecek sekilde hindistan ceviziyle kaplayin.sicak muhallebiyi yavasca kasikla dokun hindistancevizi kalkmasin.heryerine yayin.soguyunca kremsantiyi  cirparak muhallebinin uzerine yayin.3 saat dolapta bekletin.istediginiz genislikte keserek tek kat rulo yapin ve tabaga dizin.susleyerek servis yapin.cok basit ve bir okadarda hafif lezzetli bir tatli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder