5 Mart 2016 Cumartesi

ÇİKOLATALI VE KARAMELLİ TURTA

MALZEMELER
125 gr tereyağ.
1 kahve fincanı siviyag.
1 çay bardağı pudra şekeri.
1 çay kaşığı kabartmatozu.
1 paket vanilya.
1 çay bardağı damla çikolata.
Aldığı kadar un.
Karamel tarifi.
1 su bardağı şeker.
1 su bardağı sıvı krema.
1 tatlı kaşığı tereyağ.
En üstü için çikolata.
Turta için hamur malzemelerini hepsini yoğurun.yağlanmış turta kalibina yayın.üzerini çatalla delin.fırına verin pişince ilininca ters çevirin...
Tozşekeri tavaya koyup eritin.eriyince 1 bardak kremayi ekleyip pürüzsüz olana dek pişirin.ve İlininca turtanin üzerine dökün.dolapta soguyunca üzerine ister çikolata eritip dökün ister benim gibi krema pişirin.zevkinize kalmış..ben akışkan bir krema severim.
İyice soguyunca servis yapın..
Bence harika oldu..☺☺
Size de yapmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder