22 Mayıs 2017 Pazartesi

FAJİTA

FAJİTA
Fajita Meksika kökenli bir yemektir..
Bende bugün biraz Meksika ya uzanayım dedim😀😀
Her ne kadar türk yemeklerini çok sevsek de bazen insan değişiklik aramıyor değil yani...neyse ben hemen tarife geçeyim..
MALZEME
500 gr kemiksiz tavuk but.
300 gr mantar.
1 adet büyük boy soğan
3 adet kapya biber
3 adet çarliston
100 ml krema
1 çay bardağı mısır
Tuz,karabiber,fesleğen..
İlk olarak tavukları jülyen doğrayın bir kenarda dursun..
Tavaya soğanı piyazlık doğrayın 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile hafif soteleyin..içine tavukları atın yüksek ateşte tavayı sallayarak soteleyin.. Yarıya pişince piyazlık doğradığınız mantarı ilave edin..sulanacaktır  korkmayın,tavuklar suyunu çekene kadar ara ara sallayarak pişirin..ocaktan almaya yakın biberleri jülyen doğrayıp içine atın..tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı fesleğeni ilave edip biraz karıştırın..En son krema ve mısırı katıp 2 dakika daha kavurun ocaktan alın..hepsi bu kadar...yanı kremalı ve fesleğenli makarna eşliğinde afiyetle yiyin 😁 😁..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder