20 Mayıs 2017 Cumartesi

MEYVELİ RULO PASTA

Malzemeler
Pandispanya için.
3 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı su
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI
3su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
50 gr tereyağ
Üzeri için çikolata vr fındık kreması(tortu,sarelle olabilir)
İlk olarak kremayı hazırlayalım tencereye vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi koyup karıştırarak pişirin..pişen kremaya vanilya ve tereyağı ilave edip soğumaya bırakın..
Kek için
Yumurta ve şekeri katılaşana kadar çırpın.. Bembeyaz olacak şekilde..
İçine suyu katıp biraz daha çırpın..
En son un,vanilya ve kabartmatozu ilave edip elinizde çırpın..yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın..170 derecede pişirin. Pişen keki başka bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirip kağıtla birlikte rulo yapın..10 dakika beklesin.. Daha sonra yavaşça açın ruloyu arasına kremayı sürün ve rulo yapın ama kağıtsız bir şekilde😂..Servis tabağına alın..Üzeri için 4 yemek kaşığı çikolatayı benmari usulü eritip rulonun üzerine yayın..En son fındık kremasınıda aynı şekilde eritip git gel olarak süsleyin..En son istediğiniz bir meyve ile süsleyin..dolapta iyice soğuyunca servis yapın 💕💕
Mükemmel ötesi bir tatlı😋😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder