8 Mayıs 2017 Pazartesi

KUZU KAPAMA


Malzemeler
6 adet kuzu kapama
2 adet soğan
4 adet yeşil biber
3 adet orta boy patates
1 baş sarmısak
Tuz,karabiber ve pulbiber
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı su
İlk olarak kuzu kaplamaları borcama yerleştirin
.Ayrı bir yerde soğan,patates, sarımsak,biberleri doğrayın hepsini bir harmanlayın.. Etlerin üzerine yayın..üzerine çeri veya normal domates koyun..En son yarım bardak kaynar suda 1 yemek kaşığı salçayı eritin,içine tuz,karabiber ve pulbiber ekleyip yemeğin üzerine gezdirin ve fırına verin..220 derecede 1,5 saat kadar pişirin.. Üzerini folyoyla kapatarak..En son folyoyu alıp hafif kızarsın..yanına pirinç pilavı ile servis yapın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder